Finaföretag

Min blogg om företag

Bilverkstad i Göteborg

- Posted in Företag by

Hade inne bilen på verkstad i Göteborg

Gamla bilar… De är billiga i inköp (åtminstone om man jämför med vad det kostar att köpa en ny bil) men de krånglar en hel del över tid och ju äldre de blir desto mer krånglar de. Det senaste problemet som jag behövde lämna in bilen på bilverkstad för är att länkarmsbussningarna bak var slut.

Om du kan något om bilar så kanske du kan gissa vilken typ av bil jag kör. Om inte så kan jag berätta att det är en Volvo V70. Det är en bra bil för övrigt, bra komfort när man ska köra långt, har riktigt bra lastutrymme och bra säkerhet. Dock så är det mer eller mindre en allmän sanning att V70 ofta får problem med just länkarmsbussningarna bak, så man kan nog klassa det som ett ursprungsfel när det kommer till just den modellen.

Så det var väl helt enkelt min tur den här gången att byta länkarmsbussningar. Jag har de senaste månaderna hört ett gnisslande ljud vid minsta vibration när jag kör bilen. Det kommer från höger sida bak och först trodde jag att det kanske hade men stötdämparen bak att göra. Jag var nämligen helt säker på att det inte hade med bromsarna att göra då jag tidigare i år bytte både bromsoken och bromsskivorna bak på bägge sidorna.

Gamla bilar krånglar en del som sagt var…. Men efter att jag beskrivit missljudet för en bekant som själv ägt tre Volvo V70 så sa han att det där låter precis som att det är bussningarna bak som håller på att ge sig. Han hade haft samma fel på alla sina tre V70 som han hade ägt! Jag åkte då till en verkstad i närheten och frågade vad de trodde och när mekaniker där hörde ljudet så sa han att det med 100% säkerhet var bussningarna bak som var problemet.

Efter det var klart vad som var problemet så bokade jag in en tid för att byta bussningarna bak på en bilverkstad i Göteborg (där jag bor) som jag har använt mig av tidigare. De brukar ha bra priser och de lagar alltid bilen snabbt så jag brukar använda mig av den verkstaden när jag har problem med bilen. Med tanke på hur ofta jag haft inne bilen på reparation de senaste året så borde jag vara något av en VIP-kund hos dem.

De bytte båda länkarmsbussningarna bak, jag lämnade in bilen innan jobbet på morgonen och redan klockan elva så ringde de och sa att allt var fixat och klart. Det bästa av allt var nog dock att det inte kostade skjortan, det brukar sällan vara billigt att lämna in en bil på verkstad, totalt så hamnade det inte på mer än strax 4 000 kr inklusive arbete och delar. Ett riktigt bra pris om du frågar mig, sällan jag kommit undan så billigt om det inte gäller en vanlig service förstås.

Har du någon erfarenhet av att lämna in bilen på verkstad i Göteborg eller andra orter som du vill dela med dig av?

En bra bilverkstad i Göteborg